hejdå finland






shoppinglista

Jag hoppas hitta i London:


en jeansjacka
Jag har försökt hitta en snygg, blå jeansjacka i flera månader men har enorma problem med storleken. Alla är för stora eller för små på vissa ställen och sitter inte. Hoppas London kan erbjuda mer än Finland.

skor till studenten

Iom att jag har en lång, ljus klänning i empire-stil, har jag ingen aning om hurdana skor jag skall matcha med den. Jag har funderat på tunna, elegantta sandaler eller ballerinas. Lågklackat måste det nog vara med tanke på stilen.

stor ljus väska
Jag skall inte ens gå in på hur länge jag försökt hitta den perfekta ljusbeige eller nude väskan. Problemet är inte att de inte skulle finnas, men jag är bara så otroligt kräsen när det gäller väskor. Men jag tror att London is the place to be om man skall hitta just den Där väskan.

kavajer
Jag älsker kavajer. De passar med allting och man kan göra en outfit till vad som helst med hjälp av den rätta kavajen. Jag har en svart kavaj och kavajer i speciella mönster, men nu vill jag ha en i stark färg. Vårens och sommarens grej verkar ju vara just starka färger så det torde inte vara ett problem att hitta. Kanske en klarblå? En ljus kavaj står också på listan.

speciella byxor

Förutom att byxor i den där orangeröda färgen tycks kalla på mig vaje gång jag ser ett par känns också ett par tunna lösa byxor i något speciellt mönster som något att satsa på i sommar.

skjortor
Av alla sorter. Specellt de där ljusa transparenta underbara.

ljusa klackar
Ljust skall det vara. Beige klackskor skulle vara de perfekta i sommar, speciellt perfekta skulle vara de med stolpklack (heter det så?)

örhängen
Jag är i ett desperat behöv an nya örhängen. Stora, små, fjädrar, turkost, silver, brunt, blommor, alltihopa.

blommig maxiklänning
Maxi är ju något väldigt väldigt hett i sommar. Jag skall också ha. Och helst av allt ultrablommigt.

Vid sidan om allt det här skall jag titta efter ljusa tröjor, halsdukar, scarfer, leggings i mönster, thights, parfymer, smink (speciellt läppstift!), svarta jeans, smycken, ballerinas, skor, skor, skor och CD-skivor. Ja och DVDs. Och allt möjligt annat härligt som jag kommer att dra med mig hem.


it's london calling baby

Om exakt tre timmar skall jag styra stegen mot flygfältet med min enorma tomma resväska, som under dessa tre dagar i London är meningen att fyllas med en massa massa kläder, skor, väskor, smink och annat roligt. Jag reser alltså till London tillsammans med två av mina vänner som, precis som jag, packat ner allt det nödvändigaste i sitt handbagage och är redo att hjälpa mig att fylla vår gemensamma resväska i Primark, Bik Bok, Urban Outfitters, Beyond Retro, Topshop, Accessorize, HMV, Camden Market + alla andra av Londons underbara butiker. Detta är alltså en alltigenom shoppingresa. Dvs enligt mig den absolut bästa resan. Jag har egentligen aldrig varit på en semester för att shoppa tre dagar i sträck så vi får se hur myckat shopping jag kan klara (tills vidare har jag inte i mig själv funnit någon shopping-limit, men vi får se ;-)

ny lägenhet, gamla kläder








livet

Det har varit ganska tyst här på bloggens sida. Det har mest berott på att jag har haft väldigt fullt upp med precis allting hela veckan. Flytten, som närmar sig med stormsteg, har hållit mig upptagen med packande, städande av den nya lägenheten och planerande av praktiska saker. Dessutom har jag stora problem med skaffandet av möbler iom de enorma 21,4 m2.. Hur i världen skall alla mina saker rymmas in i det där ena rummet? Vid sidan om allt det här har jag dessutom kämpat med gymnasietidens sista skrivningar. Och på fredagen skrev jag faktiskt mitt sista ämne, religionen, och gick ut ur gymnastiksalen med ett leende på läpparna efter att ha suttit sex timmar och kämpat med mina sista krafter. Det var det, hela min skoltid, och nu är den över. Det känns fantastiskt men samtidigt har jag nog inte förstått det riktigt än. Det finns fortfarande så mycket annat att tänka på så själva stressen har inte försvunnit någonstans.

veckoslutet i ett nötskal

Jag hade ett väldigt lyckat veckoslut och det känns ganska tråkigt att börja en ny vecka igen. Förutom allt det vanliga kommer den här veckan att innehålla både matta och rella skrivningar vilket igen orsakar en massa läsande övande och annat arbete. Pust. Men sen är det slut. Slut. SLUT. Tänka sig. Det om något känns bra.

Ialla fall så hade jag en väldigt kul fredag som påföljdes av en ännu bättre lördag. Veckoslutet började med en födelsedagsfest efter en dag på jobbet bland småungarna, vilket verkligen var skönt och avslappnande. En vän fyllde 22 år och vi firade henne i form av bowling och drinkar och fortsatte sedan kvällen med avslappnat chill på Rotterdam. En väldigt mysig kväll alltså. Lördagen bestod till mesta dels också av fest. Spenderade dagen hos en vän, gjorde god pasta och drack vin medan vi gjorde oss i ordning för kvällens trapatser. Tänka sig att någon jag känner faktiskt har skrivit en bok. En roman. Den här fantastiska kvinnan med en så otrolig talang hade releasefest och jag med min teatergrupp var också bjudna. Det blev mycket bål, skratt, fotografier, skumppa, vänner, dans och mingel. Och så mycket fina människor. Kvällen avslutades med after party på DTM och till slut drog jag mig hem till vännen tillsammans med en annan vän för att sova bort den ganska stora mängden alkohol i blodet. Roligt var det.

snart snart

Om en vecka. Eller egentligen sex dagar. Om sex dagar är jag påväg till den underbaraste staden i världen, platsen med de bästa butikerna, vackraste husen, bussarna, telefonkioskerna. London. Äntligen. Det är inte så längde sedan jag senast var där, ett drygt halft år ungefär. Och nu skall jag dit igen. Till allt det underbara som jag så saknar och längtar till. Jag åker tillsammans med mina två vänner och det skall bli så så så fint. På vårt schema står det shopping shopping shopping - shopping i tre hela dagar - lite festande och billig mat. Och att njuta av våren som, till skillnad från detta antarktis, redan har väckt upp staden ur sin koma.








ansökningar

För tillfället sitter jag och blir tokig med ansökningar, förhandsuppgifter och bilagor. Sammanfattning av arbetserfarenhet och hobbyer, jaha. Själva ansökan till universitet och yrkeshögskolor har jag skickat, kvar har jag bara alla de där miljoner uppgifterna som skall göras för de teaterbaserade utbildningarna. Som teaterhögskolan. Jag skall gå dit imorgon och lämna in mina uppgifter och min ansökan så jag borde absolut ta mig själv i nacken och sätta igång nu. Inget mer slöande bara skrivande.

och jag hade på mig

.. en ny röd tröja med mina kära konjaksbruna shorts. Och vita converse. Jag saknar färger så och vill klä mig i ljust och sött och rosa och samtidigt i grannrött och klarblått och grönt och ja, precis allt. Det känns som om alla färger vore en bra ide i vår. Nej vänta, gult usch. Jag hade en riktig gul-period för några somrar sedan och har fortfarande inte kommit över den. Inget gult för mig tack. Men turkost. Ååh.





shortsen Zara och tröja H&M

och så var allting annorlunda

Jaha. Det var det då. Så var hyreskontraktet skrivet och nycklarna vackert i min hand. Nycklarna till min första egna perfekta lilla lägenhet. Jag är så glad och det känns helt otroligt. Jag kan inte tro det är sant. Lilla Stefanie har en egen lägenhet. Omöjligt. Jag vet inte alls vad som händer nu, jag antar att jag borde börja packa :-D Nej, det här blir alldeles super. Ser jättemycket fram emot att flytta och till och med att packa eftersom jag har så otroligt mycket saker och det skall bli så skönt att bli av med allt som inte ryms in i den nya bostaden. Jag tror jag skall sälja bort hälfte. Nå ja, nu bara babblar jag.

Här lite sneak peak av mitt nya liv:








Jag sätter absolut upp fler bilder sen när jag fotat lägenheten lite grundligare!

tidii

Imorgon händer det. Det som jag inte inte ens kan tro att är sant. Det som är otroligt, omöjligt och obeskrivligt. Men ändå verklighet. Från och med imorgon ändras hela mitt liv. Eller från och med den 1. April. Då har jag en alldeles egen lägenhet. Jag. Och då kommer allting att vara annorlunda.

om mig

Jag förstod just att jag vill berätta någonting om mig själv. Jag vill att ni som läser det här skall veta vem som finns bakom de här orden. Frågan är bara var jag skall börja.

Någon gång var jag liten, söt och platinablond. Jag var lyckligt omedveten om världens grymhet och det värsta som kunde hända var att Barbies huvud lossnade. Jag älskade Barbie. Jag älskade att leka och jag hade en bästa vän. Min bästa vän hade en lillebror vilket jag som enda barnet förstås var väldigt avundsjuk över. Tills min bästa vän den ängeln en gång sade att jag får dela hennes lillebror. Åh jag blev så glad. I min granne bodde en rolig kille. Han brukade komma hem till mig och vi lekte med Barbien och efter det gick jag till honom och lekte med soldater. Vi klädde ut oss till påskhäxor. Och en gång klädde jag mig till sallad till dagis maskerad.



I något skede slutade jag vara liten och platinablond. Jag började högstadiet, sminkade mig och håret verkade dag för dag bli mer gråskiftande och den vackra, skinande färgen verkade tona bort. Mina föräldrar skiljde sig. Världen blev en mörkare plats. Jag blev ihop med min första pojkvän. Han gjorde slut efter en månad. Jag gick omkring och fotade mig själv, putade med läpparna och försökte se smal och vacker ut. Jag tyckte mig vara så gammal, så mogen och så redo för allting. Egentligen var jag naiv. Som alla på sjuan var jag dödligt förälskad. I en kille från min parallellklass. Jag tittade på honom och önskade att han tyckte om mig. Jag får väl aldrig veta.



Som tur blev jag äldre. Jag färgade håret ljusljust, slutade klä mig fjantingt, gick skriban, förälskade mig i flera killar och började gymnasiet. Jag började med teater och blev kär. Jag var glad och sprallig och full av livslust. Jag såg allt de vackra och fina i livet och njöt av små saker. Jag log. Och skrattade. 



Idag är jag 19, abiturient och definitivt mognare än för tre år sedan. Jag har haft en alldeles riktig pojkvän i ett helt år och också gjort slut med honom. Jag har fortfarande vänner. Jag har en hel, 4-årig lillebror som är härlig. Jag älskar teater. Försöker lära mig spela gitarr. Jag färgar fortfarande mitt hår men nu tänkte jag låta det växa ut. Sätta lite ränder. Kanske det inte behöver vara så lysande efter allt. Kanske det är bra som det är.

transparent

Idag trippade jag omkring på stan i denna svarta outfit. Väskan byttes dock ut mot en större och en jacka täckte i princip hela klädseln. Det är så tråkigt med ytterkläder på bild. Köpte en vårig, färgglad tröja, träffade vänner och avslutade dagen med Lords of Dogtown hos en trevlig tjej med lite (läs: en halv) mmm Frödinges Mud Cake, som btw är världens godaste, och lite annat godis. En riktigt lyckad dag alltså.



transparent skjorta Lindex, linne och leggings H&M, väska Pertti Palmroth 2hand

läderjacka



läderjacka Vila, sidenskjorta H&M, shorts Zara, thights Seppälä, halsduk

+ Barbie-klocka på väggen Fida

en bokig dag

Mao en dag fylld av l ä s a n d e. Av religion. Av främmande religioner; hinduism, islam, buddhism. Av kyrkofäder och legender och myter och matvanor och fasta och allt annat mellan himmel och jord. Men nu har jag läst nästan hela fyra böcker och jag måste erkänna att jag är stolt. Jag tror jag aldrig har läst så många böcker i sträck och faktiskt tyckt att det varit trevligt. Ibland. Nu har jag bara en bok kvar och sen gäller bara repetition repetition prep prep prep. Snart snart, om bara två ynka veckor, är allting över. Hela min skoltid, slut. Slut. I'm done.


dagens









Dagens outfit bestod av en vit sidenskjorta och jeansshorts från H&M, svart tröja med speciella axlar Monki, thights Seppälä, kilklackar (som inte följde med ut) Vero Moda, rött läppstift

nytt smycke

Blev väldig inspirerad av Carrie som ni tidigare märkte. Min inspiration ledde till ett extempore inköp:







nämligen ett carrie-halsband. Eller i det här faller ett stefanie-halsband. Me likey.

en första arbetsdag

Ja, den första arbetsdagen är nu officiellt förbi. Med livet i behåll, både mitt och barnens. Trots en mycket lyckad dag gick allting ändå inte helt som planerat.

Först vaknade jag till musiken av U2 och svarade sömndrucken i telefonen. Samtalet hette ändrade planer och ett gruppfamiljadaghem byttes ut mot en 26 barns förskolegrupp. Morgonen fortsatte då med panik med kartor och busstidtabeller till en del av huvudstaden var jag aldrig varit samt klädproblem tack vare de underbara -7,6 graderna. Väl framme vid daghemmet (efter virrande omkring på konstiga små gränder i Malm) yrade jag till en början bara omkring bland den övriga personalen och en massa nyfikna små förskoleelever utan någon egentlig uppgift eller aning om vad jag nu förväntades få till stånd. Det är konstigt hur fort man anpassar sig. Bara efter några timmar kändes det redan att jag känt flera av barnen i en betydligt längre tid än en måndagsmorgon. Jag hade till och med ett tiotal ansikten med namn. Jag tog initiativ, ansvar och spenderade tid med att umgås och lära känna barnen. Speciellt initiativtagandet är något jag är både överraskad och glad över. Det brukar ofta vara en av de mest krävande uppgifterna för mig men idag fungerade allting hur bra som helst. Jag hade också den självsäkerhet och mogenhet jag så ofta saknar i fråga om barn. Kanske jag faktiskt har utvecklats i och med dramagruppen jag leder eller alternativt håller jag bara på att bli äldre. Och modigare.

+ Dagen höjdpunkt: en liten pojke kom fram till mig och sa "du har ett helt jättevackert namn" och sprang iväg. Hur underbart är inte det?

jobb

Imorgon är det min första riktiga arbetsdag. Jag jobbar alltså som daghemsvikarie nu under skrivningarna och har tänkt fortsätta med det också resten av våren och sommaren. Imorgon skall jag ta mig till ett gruppfamiljedaghem för att tillsammans med en(!) annan vuxen ta hand om alldeles för många små ungar. Det känns både roligt och nervöst. Jag gillar barn och har erfarenhet av daghem så det är inte en helt okänd zon som jag ger mig in på, men ändå är det nog lite pirrigt att faktiskt på riktigt börja arbeta under namnet barnskötare med allt ansvar en barnskötare skall bära. Hjälp, är jag faktiskt kunnig att ta det ansvaret? Antagligen är det inte så farligt som jag tror, antagligen är det just exakt det samma som jag gjort under sommarjobbs-perioder och hemma som barnvakt. Antagligen är det bara barn (eller alternativt små monster). Antagligen kommer jag att klara mig hur bra som helst och har inte någonting att oroa mig för. Antagligen ordnar det sig precis som allting har en tendens att göra.

brownie

Idag fick det bli vitt och brunt i en massa olika nyanser. Jag har haft otroliga problem med att kombinera klädesplagg på sistone och det har varit jättesvårt att få till stånd ordentliga outfits som jag är nöjd med hela dagen. Idag kändes det ändå som att jag har lyckats. På fötterna skall jag dra converse och som jacka får det bli gårdagens vårigheter. Nu skall jag vända nosen mot Östra Centrum för att inhandla tre säckar hundmat på rea och underbar bodybutter från Body Shop. Ja, och möjligen jättesnygga nya gummistövlar!









Kort kavaj H&M, blus Gina Tricot 2hand, shorts Zara, gammal ring


vår i luften

Och i mina kläder. Det bästa är när man för första gången kan klä sig i sin nya fina vårjacka istället för den där tjocka, tunga, så otroligt tråkiga, svarta vinterjacka som man har sett på nu i tusen månader och aldrig vill se igen. Det bästa är när solen skiner en i ögonen och man tänker att nu skulle det passa med solbrillor. Det bästa är att man inte längre fryser fingrarna av sig på vägen till bussen och att istället för is is is se äkta grus. Det bästa är att inte behöva skrapa bilfönstren om morgnarna, att vakna i ett ljust rum, att längta efter ballerinas och veta att snart, snart, kan jag gräva fram dem igen. Det bästa är att veta att sommaren faktiskt är på väg.







Jacka och byxor H&M, skor DinSko, väska och halsduk 2hand

blommigt och vårigt och solsken

Idag har det för första gången känts som vår. Solen skiner, vatten droppar ner från hustak och gatorna är ljuvigt slaskiga. Jag kände mig för att klä mig som vädret.









Blommig klänning Zara

läslov

Mitt läslov fungerar inte så bra för tillfället. Idag har jag läst totalt noll sidor religion och räknat hela noll uppgifter matte. Och kvar har jag ju bara två och en halv bok om världens religioner. Suck. Fast jag ska nog inte klaga, det är helt enkelt underbart att inte behöva stiga upp klockan sju varenda en morgon och i mörkret släpa sig till skolan, bara för att sedan sitta (eller sova) i ett unket klassrum sex timmar i dagen. Egentligen har jag det nog rätt bra.

Som ni säkert förstod är jag abiturient och har som schema att läsa till studenskrivningarna ännu närmare tre veckor framåt. Mitt problem är bara att jag har så mycket annat på gång hela tiden och läsandet liksom på något vis försvinner bland allting annat lite mer intressant..

RSS 2.0